9 Ocak 2014 Perşembe

Mücver



3 adet kabak
1/3 demek maydanoz
1 adet yumurta
3 sap yeşil soğan
2 kaşık un
1 tatlı kaşığı tuz( silme)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber(silme)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için;

Sıvı yağ

3 adet kabak rendelenir. Elimizle suyu sıkılıp suyu atılır. Maydanoz ve soğanlar doğranır. Ve bütün malzemeler ile beraber eklenir. Bir kaşık ile karıştırılır. Bu arada sulanacak ve akıcı bir hamur kıvamı alınacaktır. Ve önceden kızdırılmış yağda birer kaşık konarak arkalı önlü kızartılır.
Bir kağıt havlu üstüne alınarak yağı alınır. Ve servis edilecek tabağa alınır.

Afiyet ve sağlıcakla kalın...

1 yorum:

  1. yazın en sık yaptığım yemeklerden biri, eline sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum blogcuyu hep mutlu eder. Beni mutlu ettiğiniz için şimdiden teşekkürler...